joi, 11 septembrie 2008

...just music...
Inca nu-mi vine sa cred ca nu am niciun articol despre muzica! ce bizar...tocmai elementul principal al emotiilor mele lipseste din peisajul descriptiv!Am decis sa rezolv aceasta problema right away! So...here it goes!


Muzica...un cuvant cunoscut tuturor, numai ca fiecare il percepe in modul sau. Chiar si eu am modul meu special de a "vedea" muzica. O vad ca pe o entitate ce ia diferite forme in functie de stil, versuri, sentimente, voce... . E acel element ce reuseste ca prin minune sa augmenteze o anumita stare sau sa o diminueze, dupa caz. M-am gandit sa scriu putin si despre originile muzicii:


"Muzica datează din paleoliticul mijlociu şi constă în lovituri între pietre, lemne sau orice alte obiecte uzuale. Au fost concepute şi imnuri de slăvire, din urlete şi dansuri.
Astăzi, aceste forme de manifesare sunt privite oarecum sceptic deoarece ele erau limitate la sunete precare şi destinate mulţumirii zeilor.
Muzica neolitică se cânta în temple păgâne iar cea laică de către doici copiilor. Cu toate că nu există dovezi scrise, s-au găsit numeroase piei şi mai târziu pergamente desenate cu instrumentele preistorice.
Treptat, această muzică s-a dezvoltat ajungând la muzica antică puţin celebră şi cunoscută în ziua de azi."(sursa-wikipedia).


Este oarecum impresionant faptul ca de la a lovi niste pietre s-a ajuns la ceea ce cunoastem cu totii astazi.


La fel ca marea, si muzica are un loc special in viata mea. nu m-as imagina fara castile mele in urechi mergand cat de mult pot pe jos. Eliberare...


Intotdeauna am apreciat artistii care vad muzica mai mult decat pe o afacere profitabila. De obicei acestia sunt cei care pun suflet in muzica lor(iar diferenta se simte ...e chiar evidenta pot spune) si cei ale caror creatii merita acultate. Personal nu mi se pare ca muzica ce este creata greu este cea mai valoroasa! O melodie poate avea doar 2 sunete ce transmit cat 1000!Uneori niste versuri pot pronunta cuvinte ce nu avem curajul sa le rostim...de multe ori pot ajuta...de multe ori pot lega sau desparti persoane...de multe ori sunt doar ele...niste versuri bine ascunse undeva in adancul sufletului nostru...avand o insemnatate speciala pe care num ai noi o putem descifra...cam asta ar fi definitia " melodiei preferate". Eu, ca o persoana ce asculta muzica zilnic(as putea spune ca aceasta activitate imi ocupa majoritatea timpului) am mai multe "melodii preferate". Iata cateva din ele, in caz ca sunteti curiosi:
Anna Nalick- breathe(2 AM);
Sugababes-Shape;
Natasha ST.Pier- Comme dans un train;
Santana feat. Steve Tyler-Just Feel Better;
Nadia Ali- Crash & Burn;
Shakira- Que me quedes tu


...
De adaugat mai sunt multe!!Si cand spun multe ma refer sa sute de melodii in care ma regasesc macar intr-o parte... asta pentru ca muzica este o parte din viata mea...


Niciun comentariu: