miercuri, 28 aprilie 2010

Ba, eu zic ca nu...


Stiu ca mi-am luat liber de la blogareala ceva vreme, dar deh... . Acum insa, revin cu un subiect destul de stresant dar pe care ador sa il dezbat. Si anume...pararampampam : ASE-ul ( as in A Se Evita).

Aceasta minunata facultate la care m-am inscris cu atata entuziasm si al carei examen mi-a adus un plus de stres in viata, s-a dovedit a nu fi nici macar 20 % pe masura asteptariolor mele ( nu de alta ,dar cele 20 % care cica exista sunt asteptarile negative). De ce? Pai hai sa incepem :

1) Multe materii inutile ( si ca sa scutesc o intreaga lista tin sa specific ca doar 1 sau 2 materii pe care le-am avut pana acum mi s-au parut intr-adevar folositoare.)
Spaţiere de la stânga la dreapta
2) Profesori mai mult interesati sa ne bombardeze cu carti intregi de teorie decat de ceea ce intr-adevar este important ( si noi cu ce ramanem in cap?...cu nimic evident !). Exista si exceptii dar mult prea rare ca sa se " puna" cu "bossii".

3)In absolut tooot ASE-ul , la fiecare etaj, pe aproape fiecare perete, la fiecare intrare, pana si la toaleta sau cantina sunt lipite afise cu termenul limita de plata a taxelor, dar cand te duci la secretariat sa intrebi ceva ( de exemplu unde este decanatul facultatii)...toata lumea da din umeri, sau te trimite cine stie unde( loc ce oricum nu are nici cea mai mica legatura cu ceea ce te intereseaza pe tine). Ca sa nu mai zic de decontarea abonamentelor RATB( multi colegi nu au vazut un ban nici pana in ziua de astazi) .

4) Repartizarea locurilor la camine: Hai sa o luam cu inceputul . Pe lista iti sunt afisate de exemplu 19 locuri la camin alocate pentru facultatea ta. Tu , om serios, incepi sa-ti scrii optiunile. Cand ajungi la comisie aflii ca desi esti al 18-lea de pe lista, tu nu ai prins loc la camin.Mda, e posibil. Cum? Explicatia celor din ASE:erau 2 locuri de baieti, vroiai sa te pun in camera de baiat? Intrebarea logica: De ce nu s-a afisat acest MIC detaliu dinainte de repartizare?

5) Desi la alte facultati raman locuri libere de cazare la camin, nu se pot repartiza celor ramasi fara loc de la o alta sectie... aici m-am blocat. Gasiti voi explicatia ! In caz ca exista.

6) Ultima ( cel putin pe blogu meu, k in realitate....) si poate cea mai funny: Domnul profesor de etica afacerilor pe care il consider un om cu kre poti avea conversatii infinite fara sa te plictisesti vreun moment, mi-a oferit sansa de a auzi din gura unui cadru didactic ceea ce asteptam de mult sa aud( si nu ca ar fi avut intentia asta, ba dimpotriva). So, here it goes:

Domnul profesor: Toti tinerii de varsta voastra vor sa li se dea totul pe tava. Nu au niciun ideal in viata. Sunt cu totii mediocrii. Pentru a depasi acest stadiu de mediocritate, trebuie sa va preocupe lucrurile pe care le faceti la facultate, sa veniti mereu voi cu idei noi, sa nu asteptati sa vi le dea profesorii mura-n gura. Facultatea este foarte importanta daca vreti sa aveti un viitor starlucit si o cariera de durata. (ceva de genul asta)

Andreea: Domnule profesor, dumneavoastra considerati ca trecerea prin facultate v-a facut sa depasiti statutul de mediocritate?

Domnul profesor: Nu !Nu mai spun nimic decat: EPIC!:))

Un comentariu:

Hiacint spunea...

Intervin offtopic, insa nu am gasit o adresa de contact: Sunt Mihaela Butnaru, scriu la bookblog.ro, puteti afla mai multe despre mine de acolo sau de pe blogul personal. Momentan lucrez la un studiu despre comunicarea pe bloguri si am nevoie sa imi raspundeti la 16 intrebari despre blogging. Daca va intereseaza sa participati la acest studiu, trimiteti-mi un e-mail la adresa mihaela.butnaru[at]gmail.com si va voi da toate detaliile. Participind puteti cistiga, prin tragere la sorti, un premiu surpriza.