miercuri, 8 iulie 2009

Chiar asa domne?...


Revin si eu la blogareala cea de toate zilele dupa o perioada de invatat aproape degeaba (absolventii de clasa a 12 a cunosc problema). M-am gandit sa abordez o problema destul de comuna de cateva zile incoace : moartea lui M.J. Glumeam! Nu ma apuc sa dezbat problema asta pentru ca nu mi-ar ajunge pagina ! Despre asta voi spune doar ca mi se pare un mare circ ( ca sa o citez pe cea care a fost mai mereu alaturi de el). Totul se poate incadra foarte usor in tiparul: hai sa plangem dupa cineva( despre care nici macar nu am auzit, valabil pentru unii) doar pentru ca ceilaltio o fac, si la naiba! Daca putem sa scoatem si bani din asta de ce nu? Mai trebuie sa precizez ca au fost vandute bilete la inmormantarea lui cu 20.000$?... De parca ideea in sine de a da bilete pentru o inmormantare nu era suficient de penibila...(funny...not!).

Trecand mai departe la ceea ce imi doresc cu adevarat sa dezbat, am sa insir o lista de cuvinte : nepasare, ignoranta, falsitate, razbunare, interiorizare, minciuna, complexe, dezamagire, neimplinire, frustrare, neintelegere, intrebari fara raspuns... . Primele cuvinte sunt in stransa legatura cu ultimele. Am putea spune ca sunt o urmare a celor din urma. Aceste situatii sunt tot mai des intalnite in zilele noastre. Personal, in ultima vreme am intalnit tot mai multe persoane ce hotarasc sa o ia pe un drum al inchiderii in sine. Uneori, fiecare dintre noi avem nevoie de astfel de momente, dar ce se intampla atunci cand nepasarea noastra are efecte negative asupra celor din jur( in special asupra celor carora le pasa de noi)? Atunci facem rau fara sa ne dam seama... .

Exista si cazul ce l-am intalnit de curand. Atunci cand nepasarea se imbina si cu o dorinta de razbunare ( uneori inconstienta). De exemplu : "am tinut la persoana respectiva. m-a dezamagit. de ce mi-ar pasa de altcineva? de ce sa nu fac si eu la fel?". In acest caz creem o iluzie in jurul nostru..o iluzie ce implica persoana ce a aparut in viata noastra intr-un moment nepotrivit, persoana pe care o facem sa sufere doar pentru un capriciu si pentru incapacitatea noastra de a ne resemna in fata unui esec. Nepasarea e contagioasa!....din pacate!


Va urma...